Menü
Hír
 

Digitális Történelemtanítás

Gyűjtemény Távoktatáshoz

Kedves Kollégák! Kedves Diákok!  

Nem szükséges részleteznünk a jelenlegi helyzet nehézségeit, amit a WHO által világjárványnak nyilvánított COVID-19, koronavírus okoz számtalan országban, így hazánkban is.  

Tekintettel arra, hogy a szociális érintkezést igyekszik mindenki a minimálisra csökkenteni, amiket nem csak a kormányrendeletek, de a józan ész is diktál, a legtöbb hétköznapi feladatunk az online térbe került át. 

Mivel az oktatás sem maradt érintetlen, ezért minden szinten szükség van a proaktív hozzáállásra, színtértől és szereplőtől függetlenül.  

Egyelőre a Tanári Tagozat azzal tudja segíteni a tanárokat és diákokat, hogy népszerűsít néhányat azok közül a lehetőségek közül, amik digitális formában hozzájárulnak a sikeres tanuláshoz, tanításhoz. Gyűjteményünket lentebb találja letölthető pdf formátuban.

A következőkben megosztott ötleteket a Tagozat csupán összegyűjtötte, nem fejlesztette, így azok működését sem szabályozza, nem felel az egyes programok, segédletek esetleges hibáiért. A bejegyzésünk emellett nem reklám céllal íródott, fizetett hirdetést nem tartalmaz. 

Úgy gondoljuk, hogy az együttműködés most mindenekelőtt áll, helyezzük tehát előtérbe a tudásmegosztást, bővítsük egymás digitális tárházát és tudását is! 

Fontosnak tartjuk, hogy a digitális munkarendre váltás gyorsasága miatt a tanulókat ne terheljük párhuzamosan futó alkalmazásokkal és platformokkal, ugyanakkor 2020-ban digitális lehetőségek rendkívül nagy palettája áll rendelkezésünkre, amelyek eltérő szituációkban más-más célokra használva optimálisak, ezek szelekciója és következetes használata, kipróbálása az új feladat.

Kitartó munkát kívánunk minden elhivatott kollégának! Kívánjuk továbbá, hogy a diákok ne csak alkalmazzák, hanem tanáraikkal együtt alakítsák az online osztálytermüket! 

Gyűjtemény Távoktatáshoz
Letöltés

Támogatóink
Együttműködő partnereink
Közösségi média
Az adó 1%-ának felajánlása
A Magyar Történelmi Társulat köszönettel fogad minden olyan támogatást, amely hozzásegíti tudományos és ismeretterjesztő céljai megvalósításához (adószám: 19007706-1-43). Ha a Századokat támogatná, akkor a Századok Alapítványt (adószám: 19657985-1-43) tüntesse fel a nyilatkozaton. Köszönjük.