Menü
Hír
 

A Magyar Történelmi Társulat 2022-es közgyűlése

2022.05.21-én szombaton rendezték meg a Történelmi Társulat éves közgyűlését

Hetedik beszámolójukat tartották meg a Magyar Történelmi Társulat vezetői. Dr. Csukovits Enikő és Prof. Dr. Hermann Róbert, a Társulat főtitkára és elnöke az elmúlt év tevékenységét ismertették az Elnökség 7 éves munkájára is kitérve. 

Az elmúlt 7 évben több, mint 100 rendezvényt szervezett a Társulat, amely létszámához és pénzügyi helyzetéhez figyelemreméltó szám. 

Főtitkár Asszony három célt tűzött ki a Társulat számára a következő időszakra: 

A Társulatnak egyszerre kell jelen lennie az online és valós térben, Budapesten és vidéken is, illetve kiegyensúlyozó szerepet kell vállalnia a párhuzamos és időnként rivalizáló szakmai műhelyek között.

Ezt követően a kitűzött célok érdekében számtalan lépést sorolt fel.

Az online jelenlét erősítését a Társulat négy honlapjának gondozásával és fejlesztésével érte el.  

Emelett az országos szervezetfejlesztés érdekében számtalan vidéki rendezvényt ismerhettek meg a Társulat iránt érdeklődő résztvevők. Ezen rendezvények elősegítették, hogy a szervezet Budapesti egyesületből országos közösséggé váljon.

A főtitkári beszámolóban megjelentek a vidéki és tematikus tagozatok rendezvényei és programjai. A Társulat Tanári Tagozata nevében Dr. Kaposi József elnök tartott beszámolót, aki kiemelte a Tagozat rendezvényeit és nemzetközi kapcsolatépítését is.

A közgyűlés megszavazta a hosszú évek óta változatlan tagdíjak emelését. 2023 januárjától az aktív dolgozó tagoknak évi 5000 forintra, nyugalmazott és diák tagok számára 3000 forintra emelkedik a tagdíj.

A rendezvény Simon Attila, a Selye János Egyetem oktatójának és az MTA külső tagjának Az átmenet mintázatai. Felvidéki hétköznapok az 1918/19-es államfordulat napjaiban című izgalmas előadásával zárult.

Támogatóink
Együttműködő partnereink
Közösségi média
Az adó 1%-ának felajánlása
A Magyar Történelmi Társulat köszönettel fogad minden olyan támogatást, amely hozzásegíti tudományos és ismeretterjesztő céljai megvalósításához (adószám: 19007706-1-43). Ha a Századokat támogatná, akkor a Századok Alapítványt (adószám: 19657985-1-43) tüntesse fel a nyilatkozaton. Köszönjük.