Menü
Hír
 

Történelemt@nítás a történelemtanításért

Megjelent a Történelemt@nítás online szakdidaktikai folyóirat 10. évfordulója alkalmából szerkesztett kötete

10 éves a Történelemtanítás online folyóirat. Az évforduló alkalmából Prof. dr. Dárdai Ágnes Főszerkesztő, Dr. habil. Kaposi József Főszerkesztő-helyettes és Dr. univ. Katona András Felelős Szerkesztő munkája nyomán egy válogatott kötet született, amely a folyóirat kiemelkedő írásait tartalmazza.

A papíralapon és online verzióban (https://pea.lib.pte.hu/handle/pea/23750) egyaránt elérhető kötet válogatott írásai lenyomatát adják az elmúlt tíz év történelemoktatásáról való gondolkodásának, amelyek a későbbi tudományos diskurzusokban hivatkozási alapként vehetők számba. Az írások közlésénél szempont volt az eredeti online verzió, de a papíralapon történő megjelenésben bizonyos írások rövidítve jelennek meg. A tanulmányok szakirodalmi jegyzéke  kiegészítve és aktualizálva olvasható. 

A kötet fontos újdonsága a bevezető tanulmány, amely az elmúlt harminc év történelemtanításának mozaikszerű feldolgozása,  friss adatokkal aktualizált bibliográfiákat, valamint az újabb szakirodalommal kiegészített tanulmányokat is tartalmaz, hogy a kötet minden írása naprakészen segítse a további történelemdidaktikai kutatásokat és a történelemtanárok pedagógiai munkáját. 

A kötet a Magyar Történelmi Társulat elnökségének erkölcsi, anyagi, illetve a Tanári Tagozat elnökségének szakmai támogatásával készült. Ajánlható a történész, didaktikus és más neveléstudománnyal foglalkozó, valamint érdeklődő pedagógus kollégáinknak. 


Letöltés

Támogatóink
Együttműködő partnereink
Közösségi média
Az adó 1%-ának felajánlása
A Magyar Történelmi Társulat köszönettel fogad minden olyan támogatást, amely hozzásegíti tudományos és ismeretterjesztő céljai megvalósításához (adószám: 19007706-1-43). Ha a Századokat támogatná, akkor a Századok Alapítványt (adószám: 19657985-1-43) tüntesse fel a nyilatkozaton. Köszönjük.