Menü
Hír
 

Trianon 100 attitűdkutatás eredmények

Országos felmérés a MTT Tanári Tagozat támogatásával

A Trianon 100 MTA–Lendület Kutatócsoport kutatássorozatot indított a trianoni békeszerződés társadalmi megítélésével kapcsolatban. A pedagógus attitűdöket és tanulói vélekedéseket egyaránt vizsgáló felmérés a Magyar Történelmi Társulat Tanári Tagozata támogatásával valósult meg.

A Magyarországon történelmet tanító pedagógusok tíz százalékának megkérdezésével zajló felmérésben a kvantitatív és kvalitatív, kérdőíves és fókuszcsoportos interjú módszereket alkalmazó kutatás több szempontból vizsgálta a Trianonnal kapcsolatos tanári attitűdöket és a téma tanításának gyakorlatát.

Gratulálunk a Kutatócsoport eredményeihez, amelyeket teljes terjedelmükben az alábbi weboldalon érhetnek el:

http://trianon100.hu/cikk/az-elso-vilaghaborut-lezaro-bekeszerzodesek-mai-megitelese-magyarorszagi-kozepiskolakban-kutatasi-jelentes-osszefoglaloja

Támogatóink
Együttműködő partnereink
Közösségi média
Az adó 1%-ának felajánlása
A Magyar Történelmi Társulat köszönettel fogad minden olyan támogatást, amely hozzásegíti tudományos és ismeretterjesztő céljai megvalósításához (adószám: 19007706-1-43). Ha a Századokat támogatná, akkor a Századok Alapítványt (adószám: 19657985-1-43) tüntesse fel a nyilatkozaton. Köszönjük.