Menü
Hír
 

Csatlakozás az EUROCLIO-hoz

2020. 04. 04-én lezárult a Magyar Történelmi Társulat Tanári Tagozata csatlakozási folyamata az EUROCLIO szervezethez.

Tagozatunk felvételéről az EUROCLIO Szövetség Általános Közgyűlése szavazott, amely során a tagszervezeti képviselők a rendkívüli helyzet miatt az online térben értekeztek. A döntés előtt a Tanári Tagozat történetét, célkitűzéseit és munkáját Fodor Richárd, a szervezet titkára mutatta be a képviselőknek, akik ezt követően támogatták a Tagozat teljes jogú tagságának megítélését. 

Az Általános Közgyűlés továbbá tisztújítást is tartott, korábbi olasz filozófia-történelem szakos elnökét, Paolo Ceccoli-t a Szövetség korábbi alelnöke, a Finn Történelemtanárok Szervezetének (HTA Finland) korábbi vezetője és a HTA szakmai folyóiratának (Kleio) főszerkesztője, Riita Mikkola váltja a vezető pozícióban.

Az Európa Tanács által életre hívott 28 éves szakmai múltra visszatekintő szervezet elsődleges célkitűzései között szerepel a multiperspektivikus és transznacionális történelemtanítás támogatása, az exkluzív történeti narratívák ellensúlyozása, az európai történeti mítoszok és sztereotípiák lebontása és a független, kritikus tanulói gondolkodás támogatása. Ezen célokat nemzetközi projektek, konferenciák és workshopok szervezésével támogatják. A Szövetség projektjeiről és történetéről ezen a linken tájékozódhatnak.

A Tanári Tagozat célkitűzései között hangsúlyosan jelenik meg a Kárpát-mendencei történelemtanítás és történeti narratívák megismerése, amely tevékenység illeszkedik az EUROCLIO Szövetség transznacionális és transzkultúrális nézőpontú szakmai tevékenységébe.

Támogatóink
Együttműködő partnereink
Közösségi média
Az adó 1%-ának felajánlása
A Magyar Történelmi Társulat köszönettel fogad minden olyan támogatást, amely hozzásegíti tudományos és ismeretterjesztő céljai megvalósításához (adószám: 19007706-1-43). Ha a Századokat támogatná, akkor a Századok Alapítványt (adószám: 19657985-1-43) tüntesse fel a nyilatkozaton. Köszönjük.